START

Monday 20 January 2020

«Sozcu»: Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος



Τις προεκτάσεις της ρωσοτουρκικής συμμαχίας καταγράφει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Sozcu», σύμφωνα με την οποία η Μόσχα σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα την τουρκική υποστήριξη στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Τα παραπάνω υποστηρίζει ο πρώην διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, ο οποίος αναφέρει πως η Ρωσία θέλει να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της συριακής θαλάσσιας περιοχής κι αυτό προϋποθέτει συνεργασία τόσο με την Τουρκία όσο και με το κατοχικό καθεστώς, τη λεγόμενη ΤΔΒΚ.
 
Από την άλλη, σύμφωνα πάντα με τον Αταμπάι, η συμφωνία προϋποθέτει και αναγνώριση της Αμπχαζίας (ντε γιούρε αυτόνομη δημοκρατία, ντε φάκτο ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αναγνωρισμένη από τη Ρωσία και λίγες ακόμα χώρες) από την Τουρκία.
 
Μάλιστα, η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ρωσία σχεδιάζει επίσης να ιδρύσει στρατιωτική βάση εντός των κατεχομένων, καθώς επίσης και βάση στην Καρπασία με σκοπό την ανοικοδόμηση της Συρίας στην επόμενη περίοδο.
 
πηγη  Philenews

No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :