START

Friday 31 January 2020

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

 Image result for goodbye uk"

>Διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία ανέφεραν στο 24hours , πως το Λονδίνο, ουσιαστικά δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση στη κυπριακή ΑΟΖ καθώς δεν διακυβεύονται βρετανικά συμφέροντα. 

>Η θέση αυτή εξέπληξε τη Λευκωσία, καθώς η πρεσβεία της Βρετανίας στη Λευκωσία είχε διατυπώσει νωρίτερα άλλη θέση ευθυγραμμισμένη με αυτή της ΕΕ. 

>Γι' αυτό και η Λευκωσία αναμένεται να προβεί σε διάβημα προς το Λονδίνο, εκφράζοντας την απογοήτευση, αλλά και την έκπληξη της για την παραφωνία του υπουργού Ευρώπης Σερ Άλαν Ντάνκαν, σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ.

>Οι συζητήσεις για τη στάση των Βρετανών έναντι της πρόθεσης της ΕΟΚ να σταματήσει να εισάγει τουρκοκυπριακά προϊόντα εφόσον δεν έφεραν τις νόμιμες τελωνειακές σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των νεότερων αποχαρακτηρισθέντων αρχείων του Foreign Office από το 1984.

>Αποκάλυψη από τον Φάκελο Κύπρου: «Ζητήσαμε βοήθεια από την Αγγλία και τις ΗΠΑ για να σώσουμε την Κύπρο και μας την αρνήθηκαν»

>Πρόσφερε έτσι την ευκαιρία στον Τούρκο αντιπρόσωπο Σελίμ Σαρπέρ να υποστηρίξει πλήρως τις βρετανικές θέσεις και να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας. Πλήρη ανάμειξη της Τουρκίας στο Κυπριακό επιχείρησε η κυβέρνηση του Αντονι Ίντεν το καλοκαίρι του 1955.

>Αυτα ειναι μερικα απο τα προσφατα

No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :