START

Friday 24 January 2020

Αεροναυτικές ασκήσεις Κύπρου και Γαλλίας – Προσεχώς το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ


Image result for αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ" 
Νέο ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία ετοιμάζονται να στείλουν από κοινού η Κύπρος και η Γαλλία. Εν αναμονή της συνέχισης του γεωτρητικού προγράμματος στα θαλασσοτεμάχια της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, εντός Φεβρουαρίου θα είναι έντονη και η ναυτική παρουσία της Γαλλίας στις θάλασσες της Κύπρου.
 Όπως εγκύρως πληροφορείται ο ΑΝΤ1, με αφορμή τον κατάπλουν στην περιοχή του αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκωλ και του στολίσκου που το συνοδεύει, τα Υπουργεία Άμυνας Κύπρου και Γαλλίας έχουν προγραμματίσει κοινά αεροναυτικά γυμνάσια και ασκήσεις στον πυρήνα της κυπριακής ΑΟΖ.
Στις ασκήσεις οι οποίες, όπως μας ειπώθηκε, αποτελούν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας στο Γαλλοιταλικών συμφερόντων τεμάχιο 8, θα λάβει ενεργά μέρος και το γαλλικό αεροπλανοφόρο, το οποίο μάλιστα θα καταπλεύσει και θα παραμείνει για κάποιες ημέρες στο λιμάνι Λεμεσού.
Καλά ενημερωμένη πηγή δήλωσε στο ΑΝΤ1 πως η παρουσία των Γαλλικών πολεμικών στην κυπριακή ΑΟΖ θα είναι συνεχής, καθώς τόσο πριν όσο και μετά τις ασκήσεις, τόσο τα σκάφη επιφάνειας, όσο και τα υποβρύχια που βρίσκονται υπό την διοίκηση του Σαρλ Ντε Γκωλ, θα διενεργούν εκ περιτροπής περιπολίες στις κυπριακές θάλασσες.
Την ίδια στιγμή, σε καλό δρόμο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, βρίσκεται και η διαδικασία λήψης νομικών μέτρων κατά όσων εμπλέκονται στις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις, νομικών και φυσικών κυρίως προσώπων.
Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται να οριστικοποιηθεί η κατάρτιση της σχετικής λίστας, στη βάση πληροφοριών και εισηγήσεων που έχουν κατατεθεί από τις κυπριακές αρχές στις Βρυξέλλες.
Η καλύτερη ωστόσο απάντηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα είναι η συνέχιση του γεωτρητικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρχής γενομένης από την προγραμματισμένη μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου γεώτρηση της Ιταλικής ΕΝΙ στον στόχο Κρόνος στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο η Αγκυρα περιλαμβάνει στο χάρτη με τις παράνομες διεκδικήσεις της.
Δεν αποκλείεται ωστόσο να έχουμε σχετική επίσπευση και άλλων προγραμματισμένων για τα τέλη του χρόνου, γεωτρήσεων.
Την ίδια στιγμή αξιωματούχοι του υπουργείου ενέργειας εκτιμούν πως και η νέα παράνομη γεώτρηση από το Γαβουζ στο οικόπεδο 8 θα καταλήξει σε φιάσκο, καθώς το σημείο που επιλέγηκε τυγχάνει να είναι το πιο «φτωχό» από τα τρία συνολικά που διερευνήθηκαν από τον Ιταλικό κολοσσό στο συγκεκριμένο θαλασσοτεμάχιο.


πηγη ΑΝΤ1 

No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :