START

Tuesday 28 January 2020

Όλα έτοιμα

 

Όλα είναι έτοιμα για την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη. Για την πορεία υλοποίησης του ενεργειακού προγράμματος της Κυβέρνησης ενημερώθηκε, σε κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρία, η επιτροπή Ενέργειας της βουλής.

Για μια ώρα και τριάντα λεπτά, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ενημέρωσε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής εμπορίου, για την πορεία υλοποίησης του ενεργειακού σχεδιασμού και προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξερχόμενος από τη συνεδρία, ο κύριος Λακκοτρύπης απέφυγε για ευνόητους λόγους να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.
Τα μέλη της επιτροπής, ωστόσο εξέφρασαν ικανοποίηση για την ομαλή συνέχιση του ερευνητικού προγράμματος παρά τις προκλήσεις και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο τεμάχιο Οκτώ.

Οι βουλευτές επιβεβαίωσαν πως το ερευνητικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά, τόσο στο επίπεδο των ερευνητικών και επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων όσο και η διαδικασία για το οικόπεδο δώδεκα της κυπριακής ΑΟΖ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα είναι έτοιμα για την εμπορική εκμετάλλευση του κοιτάσματος Αφροδίτη. 

Τα μέλη της επιτροπής, κάλεσαν εξάλλου, την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει σοβαρά και σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της τουρκικής συμπεριφοράς και της τουρκικής πειρατείας στην κυπριακή ΑΟΖ και το τεμάχιο οκτώ.

No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :