START

Saturday 4 January 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ Ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη



 Οι πτήσεις ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας σήμερα στο μοναδικό εν λειτουργία αεροδρόμιο της Τρίπολης στη Λιβύη επειδή ρουκέτες έπεσαν στην περιοχή, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Τα τελευταία χρόνια το Αεροδρόμιο Μιτίγκα έχει επανειλημμένα κλείσει και επαναλειτουργήσει εξαιτίας βομβαρδισμών πυροβολικού και αεροπορικών επιδρομών.

Οι πτήσεις ανακόπηκαν μέχρι την επόμενη ειδοποίηση στο μοναδικό αεροδρόμιο που λειτουργούσε στην πρωτεύουσα της Τρίπολης της Λιβύης την Παρασκευή λόγω πυραύλων που πέφτουν κοντά, δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Το κλείσιμο του αερολιμένα Mitiga έρχεται μια μέρα αφού το κοινοβούλιο της Τουρκίας ψήφισε για να επιτρέψει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, ενισχύοντας τους φόβους για κλιμάκωση των συγκρούσεων στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.

Οι ανατολικές δυνάμεις με επικεφαλής τον στρατιωτικό διοικητή Khalifa Haftar διεξάγουν εκστρατεία από τον Απρίλιο για να αναλάβουν τον έλεγχο της Τρίπολης από δυνάμεις ευθυγραμμισμένες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης.

Η επίθεση σύντομα σταμάτησε στα περίχωρα της πόλης, αλλά οδήγησε σε αυξημένη διεθνή συμμετοχή στη σύγκρουση.

 πηγη thestar.com

Περισσότερα σε λίγο.


Πηγη  hellasjournal.com


No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :