START

Saturday 16 November 2019

Ένας θρύλος του 19ου αιώνα ................


Ένας θρύλος του 19ου αιώνα λέει την αλήθεια και το συναντάμε μία φορά. Το ψέμα είναι η αλήθεια λέγοντας «καλή μέρα σήμερα». η αλήθεια κοίταξε γύρω, κοίταξε τον ουρανό και πραγματικά η μέρα ήταν καλή.

Περπατούν μαζί για λίγο μέχρι να φτάσουν σε ένα μεγάλο πηγάδι με νερό. Το ψέμα βύθισε το χέρι της στο νερό και στράφηκε στην αλήθεια.

- ωραίο και ζεστό νερό - είπε αν θέλετε να κολυμπήσετε μαζί; Η αλήθεια ήταν και πάλι ύποπτη. Βύθισε το χέρι της στο νερό και τα vodatata ήταν πολύ ωραία και και οι δύο κολυμπούν για λίγο, όταν ξαφνικά το ψέμα βγήκε από το πηγάδι φορώντας τα ρούχα της αλήθειας και εξαφανίστηκε.

Η αλήθεια γκρινιάζει γυμνή, τρέχει παντού, αναζητώντας ένα ψέμα για να πάρει τα ρούχα του. Ο κόσμος που την είδε γυμνό γύρισε το βλέμμα της σε χώρες ντροπής ή θυμού. Η φτωχή αλήθεια, ντροπή, στράφηκε στο πηγάδι και σέρνεται εκεί για πάντα.

Έκτοτε, ένα ψέμα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο ντυμένο ως αλήθεια ικανοποιώντας τις ανάγκες του κόσμου και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να δει τη γυμνή αλήθεια.

(η ζωγραφική "η αλήθεια βγαίνει από το πηγάδι" είναι ο Γάλλος καλλιτέχνης Jean-Leon Jérôme, 1896)


1 comment:

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :