START

Saturday 14 March 2020

ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΑΙΟ


 Image may contain: text that says 'No. Spraying alcohol or chlorine all over your body will not kill viruses that have already entered your body. Spraying such substances can be harmful to clothes or mucous membranes (i.e., eyes, mouth). Be aware aware that both alcohol and chlorine can be useful to disinfect surfaces, but they need to be used under appropriate recommendations. Can spraying alcohol or chlorine all over your body kill the new coronavirus? World Health Organization'

Μπορεί ο ψεκασμός αλκοόλ ή χλωρίου σε όλο το σώμα σας να σκοτώσει το νέο coronavirus;

Όχι. Ψεκασμός αλκοόλ ή χλωρίου σε όλο το σώμα σας δεν θα σκοτώσει ιούς που έχουν ήδη εισέλθει στο σώμα σας. Ο ψεκασμός τέτοιων ουσιών μπορεί να είναι επιβλαβής για τα ρούχα ή τους βλεννογόνους (δηλαδή τα μάτια, το στόμα). Να γνωρίζετε ότι τόσο η αλκοόλη όσο και το χλώριο μπορεί να είναι χρήσιμες για την απολύμανση των επιφανειών, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις κατάλληλες συστάσεις.



Image may contain: text

 Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι θερμικοί σαρωτές για την ανίχνευση ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κορωναϊό;

Οι θερμικοί σαρωτές είναι αποτελεσματικοί στην ανίχνευση ατόμων που έχουν αναπτύξει πυρετό (δηλ. Έχουν υψηλότερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος) λόγω μόλυνσης με το νέο κορωναϊό.

Ωστόσο, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν άτομα που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη αρρωστήσει από πυρετό. Αυτό συμβαίνει επειδή διαρκεί μεταξύ 2 και 10 ημερών πριν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί γίνουν άρρωστοι και αναπτύξουν πυρετό.

Image may contain: text that says 'UV lamps should not be used to sterilize hands or other areas of skin as UV radiation can cause skin irritation. Can an ultraviolet disinfection lamp kill the new coronavirus? World Health Organization #2019nCoV' 

Μπορεί μια λυχνία υπεριώδους απολύμανσης να σκοτώσει τον νέο κορωναϊό;

Οι λυχνίες UV δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αποστείρωση των χεριών ή άλλων περιοχών του δέρματος, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος.

Image may contain: text that says 'Are hand dryers effective in killing the new coronavirus? No. Hand dryers are not effective in killing the To protect yourself against the new coronavirus, you should frequently clean your hands with an alcohol- based hand rub or wash them with soap and water. Once your hands are cleaned, you should dry them thoroughly by using paper towels or a warm air dryer. World Health Organization #2019nCoV'  

Όχι. Τα στεγνωτήρια χειρός δεν είναι αποτελεσματικά για τη θανάτωση του 2019-nCoV. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από το νέο κορωναϊό, πρέπει συχνά να καθαρίζετε τα χέρια σας με ένα τρίψιμο χεριών με αλκοόλ ή να τα πλένετε με σαπούνι και νερό. Αφού καθαριστούν τα χέρια σας, θα πρέπει να τα στεγνώσετε καλά χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες ή στεγνωτήρα ζεστού αέρα. 


Image may contain: text  

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν πληροφορίες ούτε στοιχεία που να δείχνουν ότι ο νέος κοροναϊός μπορεί να μεταδοθεί από τα κουνούπια. Ο νέος κοροναϊός είναι ένας αναπνευστικός ιός που εξαπλώνεται κυρίως μέσω σταγονιδίων που δημιουργούνται όταν ένα μολυσμένο άτομο βήχει ή φτάρνει, ή μέσω σταγονιδίων σάλιου ή εκκρίσεως από τη μύτη. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, καθαρίστε συχνά τα χέρια σας με το χέρι αλκοόλης με τρίψιμο ή πλύνετε με σαπούνι και νερό. Επίσης, αποφύγετε την στενή επαφή με τον καθένα που βήχει και φτερνίζει. 

Image may contain: text  

Λαμβάνοντας ένα ζεστό μπάνιο δεν θα σας εμποδίσει να πιάσετε το COVID-19. Η κανονική θερμοκρασία του σώματος παραμένει γύρω στους 36,5 ° C έως 37 ° C, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία του μπάνιου ή του ντους. Στην πραγματικότητα, η λήψη ενός ζεστού λουτρού με εξαιρετικά ζεστό νερό μπορεί να είναι επιβλαβής, καθώς μπορεί να σας καεί. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από το COVID-19 είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας. Με αυτόν τον τρόπο απομακρύνετε τους ιούς που μπορεί να βρίσκονται στα χέρια σας και αποφύγετε τη μόλυνση που μπορεί να συμβεί όταν αγγίζετε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη σας. 

Image may contain: text 

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ιός COVID-19 μπορεί να μεταδοθεί σε ΟΛΟΥΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ, συμπεριλαμβανομένων των ζωνών με ζεστό και υγρό καιρό. Ανεξάρτητα από το κλίμα, υιοθετήστε προστατευτικά μέτρα αν ζείτε ή ταξιδεύετε σε μια περιοχή που αναφέρει το COVID-19. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθείτε από το COVID-19 είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας. Με τον τρόπο αυτό αποβάλλετε τους ιούς που μπορεί να βρίσκονται στα χέρια σας και αποφύγετε τη μόλυνση που μπορεί να συμβεί όταν αγγίζετε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη σας.

Image may contain: text that says 'There no reason believe that cold weather can kill the new coronavirus or other diseases. The normal human body temperature remains around and regardless of the external temperature or weather. The most effective way to protect yourself against the new coronavirus is by frequently cleaning your hands with alcohol-based hand rub or washing them with soap and water. FACT: Cold weather and snow CANNOT kill the new coronavirus Health Organization #Coronavirus #COVID19' 

Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να σκοτώσει τον νέο κοροναϊό ή άλλες ασθένειες. Η κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος παραμένει γύρω στους 36,5 ° C έως 37 ° C, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία ή τον καιρό. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθείτε από το νέο κορωναϊό είναι να καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας με τρίψιμο χεριών με αλκοόλ ή πλύσιμο με σαπούνι και νερό.

 

Υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα για την πρόληψη ή τη θεραπεία του νέου κορωναϊού;

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο φάρμακο που συνιστάται για την πρόληψη ή τη θεραπεία του νέου κοροναϊού (2019-nCoV).

Ωστόσο, όσοι έχουν μολυνθεί από τον ιό θα πρέπει να λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα για να ανακουφίσουν και να θεραπεύσουν τα συμπτώματα και εκείνοι που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια πρέπει να λάβουν βελτιστοποιημένη υποστηρικτική φροντίδα. Ορισμένες ειδικές θεραπείες βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα δοκιμαστούν μέσω κλινικών δοκιμών. Ο ΠΟΥ συμβάλλει στην επιτάχυνση των προσπαθειών έρευνας και ανάπτυξης με μια σειρά ή εταίρους.

Image may contain: text 

Είναι τα αντιβιοτικά αποτελεσματικά στην πρόληψη και θεραπεία του νέου κορωναϊού;

Όχι, τα αντιβιοτικά δεν λειτουργούν ενάντια στους ιούς, μόνο βακτήρια.

Ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV) είναι ένας ιός και επομένως τα αντιβιοτικά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο πρόληψης ή θεραπείας.

Ωστόσο, εάν νοσηλευτείτε για το 2019-nCoV, μπορεί να λάβετε αντιβιοτικά επειδή είναι δυνατή η βακτηριακή συν-μόλυνση.
 

Image may contain: 1 person, text that says 'People of all ages can be infected by the new coronavirus Older people, and people with existing medical conditions (such as asthma, diabetes, heart disease) appear be more vulnerable to severely ill with the virus. WHO advise people of all age take take steps to protect themselves from the virus, for example by following good hand hygiene and good respiratory hygiene. Does the new coronavirus affect older people, or are younger people also susceptible? World Health Organization #Coronavirus' 

Μήπως ο νέος κορωναϊός επηρεάζει τους ηλικιωμένους ή είναι ευπαθείς και οι νέοι;
Άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να μολυνθούν από τον νέο κοροναϊό (2019-nCoV). Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις (όπως το άσθμα, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις) φαίνεται να είναι πιο ευάλωτα στη σοβαρή ασθένεια του ιού.
ΟΠΟΥ συμβουλεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών να λαμβάνουν μέτρα για να προστατευθούν από τον ιό, για παράδειγμα ακολουθώντας την καλή υγιεινή των χεριών και την καλή υγιεινή του αναπνευστικού συστήματος.
 

Image may contain: meme, text that says 'Garlic is a healthy food that may have some antimicrobial properties. However, there is no no evidence from the the current outbreak that eating garlic has protected people from the new coronavirus Can eating garlic help prevent infection with the new coronavirus? World Health Organization #2019nCoV' 

Μπορεί να φάει σκόρδο να αποτρέψει τη μόλυνση με το νέο coronavirus;

Το σκόρδο είναι ένα υγιεινό φαγητό που μπορεί να έχει κάποιες αντιμικροβιακές ιδιότητες. Ωστόσο, από την τρέχουσα εστία δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η κατανάλωση σκόρδου έχει προστατεύσει τους ανθρώπους από το νέο κορωναϊό.
 

Image may contain: text that says 'No. There is no evidence that regularly rinsing the nose with saline has protected people from infection with the new coronavirus. There is some limited evidence that regularly rinsing the nose with saline can help people recover quickly the common cold. However, regularly rinsing the nose has not been shown to prevent respiratory infections. Can regularly rinsing your nose with saline help prevent infection with the new coronavirus? World Health Organization #2019nCoV' 

Μπορεί τακτικά να ξεπλένετε τη μύτη σας με αλατούχο διάλυμα για να αποτρέψετε τη μόλυνση με το νέο κορωναϊό;

Όχι. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η τακτική έκπλυση της μύτης με αλατούχο διάλυμα έχει προστατεύσει τους ανθρώπους από τη μόλυνση με το νέο κορωναϊό.

Υπάρχουν κάποιες περιορισμένες ενδείξεις ότι η κανονική έκπλυση της μύτης με αλατούχο διάλυμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακάμψουν πιο γρήγορα από το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, η τακτική έκπλυση της μύτης δεν έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει τις αναπνευστικές λοιμώξεις.
 

Image may contain: text 

Τα εμβόλια κατά της πνευμονίας προστατεύουν από το νέο κορωναϊό;

Όχι. Τα εμβόλια κατά της πνευμονίας, όπως το πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο και το εμβόλιο Haemophilus influenza τύπου Β (Hib), δεν παρέχουν προστασία έναντι του νέου κορωναϊού.

Ο ιός είναι τόσο νέος και διαφορετικός που χρειάζεται το δικό του εμβόλιο. Οι ερευνητές προσπαθούν να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά του 2019-nCoV και η ΠΟΥ υποστηρίζει τις προσπάθειές τους.

Αν και αυτά τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά κατά του 2019-nCoV, συνιστάται ιδιαίτερα ο εμβολιασμός κατά αναπνευστικών ασθενειών για την προστασία της υγείας σας.
 

Image may contain: text that says 'No. Spraying alcohol or chlorine all over your body will not kill viruses that have already entered your body. Spraying such substances can be harmful to clothes or mucous membranes (i.e., eyes, mouth). Be aware aware that both alcohol and chlorine can be useful to disinfect surfaces, but they need to be used under appropriate recommendations. Can spraying alcohol or chlorine all over your body kill the new coronavirus? World Health Organization' 

Μπορεί ο ψεκασμός αλκοόλ ή χλωρίου σε όλο το σώμα σας να σκοτώσει το νέο coronavirus;

Όχι. Ψεκασμός αλκοόλ ή χλωρίου σε όλο το σώμα σας δεν θα σκοτώσει ιούς που έχουν ήδη εισέλθει στο σώμα σας. Ο ψεκασμός τέτοιων ουσιών μπορεί να είναι επιβλαβής για τα ρούχα ή τους βλεννογόνους (δηλαδή τα μάτια, το στόμα). Να γνωρίζετε ότι τόσο η αλκοόλη όσο και το χλώριο μπορεί να είναι χρήσιμες για την απολύμανση των επιφανειών, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις κατάλληλες συστάσεις.
 

Image may contain: text 

Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι θερμικοί σαρωτές για την ανίχνευση ατόμων που έχουν προσβληθεί από το νέο κορωναϊό;

Οι θερμικοί σαρωτές είναι αποτελεσματικοί στην ανίχνευση ατόμων που έχουν αναπτύξει πυρετό (δηλ. Έχουν υψηλότερη από τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος) λόγω μόλυνσης με το νέο κορωναϊό.

Ωστόσο, δεν μπορούν να ανιχνεύσουν άτομα που έχουν μολυνθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη αρρωστήσει από πυρετό. Αυτό συμβαίνει επειδή διαρκεί μεταξύ 2 και 10 ημερών πριν οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί γίνουν άρρωστοι και αναπτύξουν πυρετό.
 

 

 

  

No comments:

Post a Comment

24HOURS

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ...

Paparazzi: ΔΥΟ SHOCK ΒΙΝΤΕΟ ΟΤΑΝ Η ΧΑΜΑΣ ΕΠΕΙΑΣΕ ΟΜΗΡΟΥΣ ΣΤΟ ... :